Ingredienten: (voor een taart van ∅ 18 cm)

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 ui
  •  400 gram pastinaak
  • griekse yoghurt (ongeveer 100 gram)
  • 100 gram feta
  • 40 gram walnoten
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eieren
  • olie
  • peper en zout
  • water

Voorbereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden. Ui pellen en fijn snipperen. Pastinaak schillen en in blokjes maken. Walnoten hakken maar niet al te fijn. Feta vast in blokjes snijden. Bladerdeeg in de taarvorm doen.

Bereiden:

  • Warm de olie in de pan en als deze warm is de ui er in bakken tot deze glazig er uit ziet. Dan de pastinaak toevoegen met water en het geheel stoven tot de pastinaak beetgaar is. Niet droog koken maar als het nodig is extra water toevoegen.
  • Als de pastinaak beetgaar is wel droogkoken.
  • Terwijl de pastinaak gaar word in een kom de eieren, yoghurt en honing los kloppen. Als laatste de feta er door heen roeren. Eventueel peper en zout toevoegen.
  • Als de pastnaak gaar, en droog, genoeg is deze mengen met het eiermengsel.
  • Giet het geheel nu in de taartvorm en bestrooi de bovenkaant eerst met de fijn gehakte walnoten gevolgd door de oude kaas.
  • Nu de taart in de oven en afbakken in, ongeveer, 45 minuten.

1000 Resterende tekens