Ingrediƫnten (2 personen)
- 400 gram bloemkool
- 300 gram aardappelschijfjes
- 1 (grote) ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram rundergehakt
- 15 gr roomboter
- 15 gr bloem
- 250 ml melk
- 1 theelepel nootmuskaat
- peper en zout
- geraspte kaas
Bereidingstijd
20 minuten + 30 minuten oventijd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Vet een ovenschaal licht in en bedek de bodem met de aardappelschijfjes.
- Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui aan in een klein scheutje olie.
Zet het vuur hoog en voeg het gehakt beetje bij beetje toe.
Bak de bloemkoolroosjes en de fijngehakte knoflook op iets lager vuur mee als het gehakt goed gaar is.
Maak het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. - Stort het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes.
- Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur.
Voeg de bloem toe en bak kort mee.
Voeg beetje bij beetje de melk toe.
Blijf roeren en laat zachtjes pruttelenen voeg de nootmuskaat, peper, zout en wat geraspte kaas toe. - Verspreid de saus over de ovenschotel, daarop de geraspte kaas (naar eigen smaak) en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Lekker met
Prikje sla
Rapporteer