Ingrediënten (2 personen)

  • 4 ons kruimige aardappels
  • Zout en peper
  • ½ spitskool
  • 1 eetlepel curry madras
  • olie
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 300 gram rundergehakt
  • 50 milliliter melk
  • 30 gram boter
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 150-200 gram belegen geraspte kaas
  • 4-6 eetlepels paneermeel

Spitskool met gehakt en kaas uit de oven

Voorbereiding

Schil de aardappelen en de winterpeen. Maak blokjes van de winterpeen, snipper de ui en snij de kool in dunne reepjes. En verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

  • Kook de aardappelen en maak er puree van met de melk, boter en nootmuskaat. Zet dit aan de kant
  • Warm de olie op in een koekenpan en bak de winterpeenblokjes er in samen met de ui. Als deze er glazig uit beginnen te zien, de ui niet de winterpeen, voeg dan het gehakt samen met een hele eetlepel curry madras er aan toe en rul het gehakt. Zet dit apart als het klaar is.
  • Warm olie op in de koekenpan en bak de spitskoolreepjes beetgaar.
  • Maak in een ovenschaal eerst een laag met de kool gevolgd door een laag met het gehakt met als laatste een laag met de puree. Je kan ook verschillende dunne lagen maken.
  • Strooi over de bovenste laag de geraspte kaas en paneermeel waarna je het in de oven zet om het geheel warm te laten worden en de kaas mooi te laten smelten/verbranden/gratineren.

1000 Resterende tekens