Ingrediƫnten: (2 personen)

  • 250 gram koolraap
  • olie of bakboter
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 3/4 deciliter melk
  • 1/2 deciliter water
  • 1/2 bouillontablet
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram hamblokjes
  • 1/2 eetlepel gehakte peterselie
  • geraspte kaas

Voorbereiding:

Koolraap in reepjes snijden, bloem met wat water aanmaken en de hamblokjes gaarbakken.

Gegratineerde koolraap met kerrie

Bereiding:

  • Koolraap met kerrie ongeveer 3 minuten bakken in olie of bakboter.
  • Melk, water, bouillontablet erbij doen en ongeveer 15 minuten laten koken.
  • Dan geheel binden met aangemaakte bloem. en nog 5 minuten sudderen.
  • Hamblokjes en peterselie toevoegen.
  • Alles in ingevette vuurvaste schaal doen, kaas erover en onder gril of bovenin de oven laten gratineren.

Gegratineerde koolraap met kerrie, krieltjes en kipfilet

1000 Resterende tekens